duminică, 3 august 2014

Uff...Mihail Eminovici

Cititi si va minunati… din toate punctele de vedere : (

Luni, 26 noiembrie, un grup de oameni, printre care si fosti colaboratori ai Serviciului de Informatii si Securitate (SIS), au protestat in fata sediului Guvernului. Manifestantii cer autoritatilor sa se implice si sa faca dreptate in cazul programului ”Casa ta” al companiei II ”Tomaili Argo”. Oamenii spun ca desi au achitat mai multe transe pentru locuinte, in total, peste 27 mil. lei, constructia blocurilor a fost stopata pe 15 mai curent.
……………………………………
Amintim ca alegerea firmei de constructie pentru constructia blocurilor locative din sectorul Botanica din Capitala, str. Grenoble, a fost la discretia fostului director SIS, Artur Resetnicov, fara ca acesta sa anunte un tender si aceasta, in pofida faptului ca in joc era un hectar de teren cu destinatie publica din proprietatea SIS. Fostii colegi ai lui Resetnicov declara ca acesta ar fi beneficiat de un bonus consistent pentru a favoriza firma care, ulterior, urma sa construiasca blocurile. Angajatii SIS sustin ca ex-directorul institutiei ar fi incasat 450 mii euro, bani care i-a permis sa-si construiasca o casa pe str. Drumul Viilor 22, unde s-ar fi mutat cu traiul impreuna cu familia, scrie Jurnal de Chisinau. Un alt fapt care i-a revoltat si mai mult pe investitori este ca la initiativa fostei conduceri, contractul incheiat in toamna anului 2008 de SIS cu firma II ”Tomaili Argo”, al carei conducator si fondator este Ivan Tomaili, a fost secretizat.
…………………………………

Frauda imobiliara din cadrul programului ”Casa ta” nu este singurul caz in care cetatenii au fost trasi pe sfoara. Potrivit Publika.md, alte doua blocuri de pe strada Cuza Voda si trei de pe strada Sarmisegetuza, din Capitala, urmau sa fie date in exploatare inca acum trei ani. Firma ”Nour Co.” SRL, care construia blocurile locative, a incasat banii de la cumparatori, a ridicat imobilele si aici si-a incheiat activitatea. Directorul firmei, Tudor Butuc, a disparut cu tot cu bani, iar acum este anuntat in urmarire generala.
………………………………..
In 2010, firma a intrat in proces de insolvabilitate. “Casa de pe Cuza Voda a fost construita fara proiect, practic fara autorizatie. El vindea cu 735 de euro, mie mi-o vindea cu 650 de euro, cuiva ii vindea cu 550 de euro. Avem cazuri când fostul proprietar a vândut de doua ori apartamentul”, a declarat pentru Publika, Dumitru Chicu, administratorul insolvabilitatii.

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro

Niciun comentariu: