vineri, 22 aprilie 2011

Roz cu picatele

Roz cu picatele era imobiliarul romanesc prin 2008 si toata lumea implicata in afacerile imobiliare castiga bani fara sa aduca valoare adaugata si era convins cu aroganta ca epoca de aur nu se va sfarsi niciodata.

Cum stau lucrurile astazi? Roz cu picatele pur si simplu…

Dupa 3 ani de criza, sectorul imobiliar poate fi caracterizat prin arierate de 1,2 mld. euro, insolvente, mall-uri abandonate si 30.000 de agenti imobiliari pe drumuri.
Preturile au ajuns la nivelul de acum 5 ani si continua sa scada, iar incercarea Guvernului de resuscitare prin Prima Casa a esuat.
Multe voci din piata imobiliara spun ca aceasta industrie s-a prabusit si ce anume ar putea confirma mai bine aceasta realitate decat cifrele.
(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)

vineri, 1 aprilie 2011

Spaghetti connection sau cand UE ia...

Daca credeati ca noi, romanii, suntem aparte si ca ne ocupam doar de fraude sau alte faradelegi, ei va inselati. Curtea Europeana de Conturi publica anual un raport relevant privind cele mai spectaculoase fraude cu fonduri europene.

Si iata cateva exemple:

Un dentist din orasul italian Cosenza a cerut bani UE pentru o afacere cu panouri solare – care nu a vazut niciodata lumina zilei. In schimb si-a cumparat un Ferrari Testarossa galben (in valoare de circa 200.000 euro), o masina de Formula 1 si alte 55 de alte masini de lux. Cazul dentistului a facut parte dintr-o schema de fraudare mult mai ampla, cifrata la aproximativ 80 milioane euro, in care patru companii au deturnat fonduri comunitare timp de patru ani.

Si sa tot ne minunam… cititi mai departe

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)