vineri, 16 octombrie 2009

Saituri gri

Sunt pe o terasa in Piata Unirii, una dintre ultimele deschise. Beau o cafea cu bunul meu prieten Predrag, fara de care trebuie sa recunosc ca acest blog nu ar fi existat sau ar fi fost cu mult mai urat decat este.

Se plange de jobul lui. S-a saturat de site-uri imobiliare. Lucreaza de ceva vreme pentru imobiliare.ro si a facut treaba buna. Site-ul a fost nominalizata la categoria lui in Gala Internetics. Si totusi s-a saturat de site-uri imobiliare.

- Toata lumea vrea verde si rosu, toata lumea vrea 3 linkuri in dreapta si doua casute in stanga. Nu stiu nimic si nu vor sa invete. Aud numai: “Vreau un site de 300 de euro, ca nu merita mai mult sau vreau ceva tare de 1000 de euro ca am bani cat vrei. ” Totul se rezuma la bani. Nu mai vreau sa fac educatie.
- Si totusi am intalnit si agentii care au campanii de newslettere, care au conturi pe LinkedIn si pe Twitter.
ii raspund.
- Exista oameni care sunt in pas cu vremea lor si folosesc mediul on-line cu entuziasm si perspicacitate mai bine decat studentii la IT.
continui.
- De acord, exista agentii imobiliare, chiar dintre cele mici, care stiu sa se promoveze bine, on-line si off-line, prin site-uri bune, bloguri si social media. Dar chiar trebuie ca totul sa fie lipsit de imaginatie. Creativitatea aduce bani.

Prietenul meu are o problema cu site-urile agentiilor imobiliare. Opinii de artist, si stiti cum sunt artistii, dificili.

In schimb daca incercam sa gasim acum pe internet un site imobiliar care sa dovedeasca putina imaginatie si care sa iasa din tipare cred ca o sa fie cam greu. Poate criza de care vorbeste toata lumea ii va face pe unii sa inlocuiasca speculatia bruta cu inovatia si promovare inteligenta.

Eu cred inca in educatie.

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)

Niciun comentariu: