vineri, 10 iulie 2009

Inspiratie de la bun inceput

Sunt chemat intr-o joi in Caransebes pentru o operatiune de consultanta juridica. Trebuie sa asist si consiliez un grup de intreprinzatori locali care urmeaza sa constituie Asociatia Agentiilor Imobiliare din Caransebes, sau cam asa ceva.

Intr-o cladire din centrul orasului datand de pe vremea lui Ceausescu, intr-un bar plin de fum in care se mananca pizza si se drojdesc baietii de cartier, ales ca fiind “mai select pentru domnul Dumitrescu” urmeaza sa se intample un lucru memorabil pentru Caransebes. Toti agentii imobliari mai cunoscuti constituiau o asociatie patronala, inspre binele consumatorilor locali.

Pe rand fac cunostiinta cu domnii:
- D-ul. Nelu Vulpoi de la agentia “Doi Vulpoi”, stiti, eu si nevasta-mea.
- D-ul. Petrica Gaina de la “Swis-Rom Real Estate Academy”
care imi spune ca a ales denumirea pentru “a oferii credibilitate beneficiarului serviciilor europene de real-estate pe care le oferim noi”.
- D-ul. Silviu Ursulescu de la “Poiana cu ceaiuri”. Ne-am ocupat de plante medicinale si am hotarat sa trecem pe imobiliare odata cu cresterea din ultimii ani.
- D-na.Gratiela Culcer de la “Psihosa”.
E psiholog de meserie.
- D-nul. Darius Stefanescu de la “Suto Orizari”, “e de la romanes ca eu sunt politician de la partida”.

Pentru constituirea unei asociatii este nevoie de minimul de 3 asociati, oamenii sunt deci suficienti pentru obiectivul pe care il urmaresc si vom merge mai departe. Sedinta va dura vre-o patru ore, sunt discutii serioase privind cine va fi presedintele, apoi sunt discutii serioase privind cine va fi vicepresedintele si asa mai departe.

Sunteti curiosi? Va voi spune alta data cum stau lucrurile cu presedintele, acum as vrea sa remarc cu deferenta care o cere o astfel de adunare ca nu toate firmele imobiliare sunt foarte inspirate privind denumirea pe care si-o aleg.

De fapt, daca ma gandesc mai bine, asemanarea cu realitatea este pur intamplatoare, oamenii astia nu exista in realitate iar firmele imobiliare au intotdeauna denimiri inspirate, potrivite activitatii lor.

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)

Niciun comentariu: