vineri, 1 mai 2009

Radisson Reloaded

Va mai amintiti de Radisson Invest? Firma aceea care a lasat in urma sa tepe si tristete, firma aceea in care niste smecheri de doi lei au cheltuit pe masini si femei agoniseala de o viata a cateva sute de familii si au lasat in gaura cateva zeci de firme?

Am scris mai demult cum un client de al meu a fost pagubit si eu am fost in imposibilitate de a face prea multe pentru el. Si stiti cum este, un client nemultumit este un client pierdut.

M-am intalnit deunazi cu el si imi spune ca a gasit o solutie ieftina si avantajoasa pentru a isi rezolva problema.

- Ne-am strans mai multi pagubiti, formam o asociatie si ne prezentam impreuna.
- Si de unde scoateti banii?
- Am gasit un avocat care ne-a invatat asta, Matrix, poate ai auzit de el.
- Tot nu am inteles de unde o sa scoateti banii?
- Asta e problema lui, platim 10 000 de euro acum in parti egale si la sfarsit are bonus de succes.

Dupa cum spuneam, un client nemultumit e un client pierdut.

Atunci cand ma contacta prima data facusem calcule peste calcule. Am observat ca oamenii de la Radisson Invest au cheltuit aproape jumatate din bani inainte de a construi fundatia. Au inceput apoi lucrarile pe care nu le-au supravegheat indeajuns si in care alti bani s-au risipit. La un moment dat, presati de cumparatori, cu lucrarile nefinalizate si fara un ban, au imprumutat, probabil cu camata, de la un cunoscut om de afaceri local o suma mare de bani. Nebunia a continuat, o parte au fost jucati in casinouri, la propriu, o alta parte in constructii prost administrate. Scadenta s-a implinit, omul de afaceri a cerut banii inapoi. Neputand plati Radisson a scos la vanzare constructiile, a platit datoria si a ramas cu ceva. Dupa calculele mele cam 10% din cat tepuisera. Firma a intrat in lichidare.

Dupa analiza mea clientul ar fi putut recupera intre 5 si 10% din bani, iar daca scadeam cheltuielile de judecata nu mai ramanea cu nimic. Mi s-a parut fair-play sa ii spun acest lucru.

Dar Matrix a gasit solutia, ca si in alte procese pentru care e celebru pentru onorariile spectaculoase si esecurile rasunatoare. Este in schimb extrem de incisiv in instanta si, desi acest lucru deranjeaza pe toata lumea, impresioneaza clientii. Atunci cand pierde, acuza judecatorii de partinire si luare de mita. Mi se pare corect.

Sunt curios cum se va termina totul. Vorba aceea si… si cu banii luati.

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)

Niciun comentariu: