vineri, 29 mai 2009

Iadul romanilor

Intr-una din zilele astea am auzit un banc, mai mult o povestire cu oarescare umor, care explica foarte bine ceea ce se intampla la noi in tara. Dar sa nu anticipam.

“Sf. Petru se hotaraste sa paraseasca pentru o zi monotonia de bunatate, pace si liniste existenta in Rai si pleaca sa faca o inspectie … prin Iad, ca doar doar acolo va gasi mai multa actiune.

Zis si facut, coboara in Iad si se intalneste cu Scaraotchi, care incantat nevoie mare sa il aiba pe Sf. Petru ca oaspete, ii ofera un tur complet al locului. Ajung in sala cazanelor, dupa denumire se intelege ca erau mai multe cazane, pline cu oameni in chinuri, care se straduiau sa iasa cumva de acolo,sa puna capat chinurilor, iar in jurul lor mai multi draci erau delegati ba sa puna lemne pe foc, ba sa ii chinuie si mai mult pe cei aflati inauntru si in special sa nu ii lase sa scape. Curios, Sf. Petru arata spre un cazan in jurul caruia era foarte multa activitate, multi draci, cu bastoanele gata sa intre in actiune:
- Ce se intampla aici?
- Aici este cazanul cu evrei si sti cum e cu evreii, cum apuca unul sa puna mana pe marginea cazanului, cu cealalta mana mai trage pe inca 10 dupa sine si iti dai seama ce balamuc ar iesi daca ar scapa 11 evrei?

Mai departe, la urmatorul cazan aceeasi poveste, doar ca mai putini draci la paza. Acolo era cazanul pentru nemti, iar neamtul, daca apuca sa puna mana pe marginea cazanului, cu cealalta mana mai trage pe inca cineva cu el.

Undeva intr-un colt vede Sf. Petru un cazan care nu era pazit de nimeni. Intrigat il intreaba pe Scaraotchi de ce nu au nevoie de supraveghere cei de acolo. I se raspunde ca acela e cazanul cu romani, si nu are nevoie de supraveghere deoarece cum incearca unul sa scoata capul, nici nu ajunge sa puna mana pe marginea cazanului, ca il trag ceilalti imediat la fund…”

Morala: suntem o natiune unita. Stim sa ne facem rau si singuri, nu e nevoie de altii.

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)

Niciun comentariu: