sâmbătă, 28 martie 2009

Buna vecinatate tiganeasca

Intr-o dimineata, colegul de bransa si bunul meu prieten Titus, vine foarte nervos la birou. Are chef sa se planga.

- Iar m-am certat cu banca. Nu ii mai suport. O sa ii dau in judecata. Tiganii ma sustin. O sa am martori.
- Din nou aceeasi poveste?
Il intreb.

Tiganii erau vecinii lui. Imi povestea des despre ei. Faceau gratare in fiecare seara si aveau grija sa afume tot cartierul. Dadeau muzica tare la Mercedesul second-hand iar dupa aceea zbierau unii la altii ca nu se aud prin curte din cauza zgomotului produs. El le comenta, pentru ca nu e lipsit de curaj. Ei comentau inapoi gesticuland cu tacamurile speciale pentru carne numite in popor “sabii ninja”. El facea reclamatii la Politie. Politia avea o tehnica speciala pentru a aborda aceasta problema si anume ca nu se baga. Era exasperat.

Intr-o zi, imi spune ca o banca a cumparat casa de langa el. Se simtea multumit. Vor lupta impreuna impotriva vecinilor recalcitranti. Zona va fi asigurata de politie. E bine sa te invecinezi cu o banca.

Noii proprietari au demarat imediat lucrari de constructii. O echipa din 20 de muncitori, majoritatea din Basarabia, au inceput treaba. Tiganii au comentat… o singura data. Au luat-o in freza. Din nou politia nu sa bagat. Era liniste.

Betoniere pompau, autocamioanele transportau de zor, pickamerele ciocaneau. Probabil construiau un buncar sub casa. Tot cartierul vibra ca la cutremur. A inceput sa cada tigla de pe casa prietenului meu. Peretii se crapau. De data asta nu a mai comentat.

Dupa trei luni sa lasat din nou linistea. Cladirea a fost puternic luminata. Atat de luminata incat a fost nevoit sa doarma cu storurile trase. Acum politia trece mai des. Adica de trei ori pe noapte pentru ca de trei ori pe noapte se declanseaza alarma… degeaba. Vin si mascatii uneori. Traieste cu gandul ca ar putea fi evacuat din cauza unei alarme false. A facut plangere la politie. Au venit de data asta si a fost obligat sa raspunda la 100 de intrebari. Daca are legaturi cu lumea interlopa… din astea.

Acum ii va da in judecata. Tiganii il sustin.

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)

3 comentarii:

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Excelent :) ! Sa te prapadesti de ras..., de n-ar fi (mai ales!) de plans.
Pentru bietul om, desigur...

ionut spunea...

Ha ha ha! Senzational! De exceptie!
Ar face "cariera" ca banc...
Mai ai din astea?

Florin Dumitrescu spunea...

Multumesc pentru aprecieri. Din pacate e adevarat.