duminică, 1 februarie 2009

Pestele imputit la cap

Am primit un newsletter de la Clubul Colectorilor Romani, o organizatie ce spune ca reuneste recuperatorii de debite din Romania. Aici vad o statistica a debitorilor interni pe regiuni si judete. Ca intotdeauna, Bucurestiul e in frunte cu 50% din debitele mobiliare si imobiliare de recuperat. Prahova ajunge la 25%, Constanta la 10% in special cu debite asupra imobilelor. Timisul e in urma Clujului si a Ilfovului si putin inaintea Iasului si a Dambovitei. Stam bine, avem putine datorii neplatite raportat la dezvoltarea economica a regiunii. Arad si Hunedoara sunt mult sub noi.

Ceea ce remarc este ca Bucuresti si zona invecinata Prahova, Ilfov, Dambovita, Teleorman, chiar Constanta, adica regiunea in care Bucurestiul face si drege, in care Bucurestiul isi pune amprenta economica si de filosofie a afacerilor, se acumuleaza peste 90% din datoriile neplatite din domeniul privat in Romania.

Tara asta sta prost cu capul.
Nu comentez, sper doar ca aici sa invatam de la altii sa facem afaceri sanatoase.

In afacerile internationale se remarca mari datornici in raport cu noi, China si Italia.

Aveti grija cui vindeti sau de unde cumparati. Obiceiurile de acasa se uita greu. Redactati sau cititi documentele cu grija si interesati-va in prealabil de partener.

(textul original pe www.fraudaimobiliara.ro)

Niciun comentariu: